Staroměstský specialista na zvěřinu je na čekané v Michalské ulici – v někdejším domě U Dvou jelenů o jedné hlavě, jehož historie sahá daleko do minulých staletí. Šetrně obnovené pozdně barokní zdi nezapřou gotické jádro, a dnes tak nechávají vkusně vyniknout prvotřídní mezinárodní restauraci. Hřejivá atmosféra aristokratického zámečku někde uprostřed českých luhů a hájů je vkusně podtržena prostřednictvím rozměrných lustrů, kůží čalouněných pohovek, obrazů s loveckou tematikou i nepřehlédnutelnými mysliveckými trofejemi. Posedět se dá také v přilehlé zimní zahradě v prostoru zdejšího nádvoří.
Poctivá moderna
Tým restaurace DEER pod vedením šéfkuchaře Jiřího Eberla přistupuje ke své práci s maximální úctou, jež se zrcadlí na každém naservírovaném talíři. Suroviny nejvyšší kvality zpracované tradičními postupy získávají ve zdejší kuchyni nanejvýš moderní drive. Výsledkem jsou tak nečekané kombinace chutí, kterým na zdejším mezinárodním menu jednoznačně kraluje zvěřina – a to na všech úrovních. Předkrm v podobě srnčího carpaccia s višňovou majonézou, houbovým pestem, ořechy a kapary je invence, na kterou se jen těžko zapomíná. Jinak tomu není ani v případě jelení paštiky s roastbeefem, která se podává v té nejlepší společnosti – tedy s kaštanovým mousse, brusinkovým gelem a červeným vínem. Přinejmenším stejnou porci pozornosti si zaslouží i čerstvé ravioly plněné jelením masem, kterým zdatně sekundují smetanové hříbky, fazolky fava, parmezán a dýně.
Inspirace v přírodě
Prvotřídním gurmánským zážitkem zdejšího menu je pak šťavnatý jelení hřbet a dušená kýta s jemnou omáčkou z kořenové zeleniny, brusinkovým gelem a dozlatova opečenými bramborovými nočky. Na paty mu ale šlape také srnčí hřbet s kaštany doplněný cibulovo-bramborovým pyré, rozmarýnovým spongem a kaštanový moussem či dančí ossobuco servírované se zvěřinovou salsicciou, houbovou kroketou, šafránovým pyré a podzimní zeleninou. Nouze ve zdejší nabídce není ani o rafinované dezertní variace, které se nestydí odhalit celé spektrum delikátních vrstev. Na výsluní pozornosti se jednoznačně vyhřívá dezert s prozaickým názvem – Les. Medový mousse maskovaný za červenou muchomůrku v zeleném mechu kaštanového sponge k dokonalosti korunují už jen čokoládové lístky a čerstvé lesní ovoce.