Koncept nového karlínského podniku částečně vychází z KRO Kitchen, prim tedy i zde hrají grilovaná kuřata. Oproti pobočce na Jiřího z Poděbrad je tady však nakládají v marinádě inspirované jamajskou kuchyní. Kromě vlastní směsi koření marináda obsahuje ještě limetkovou šťávu a kůru, jarní cibulku, nové koření a papričky habañeros. Místním signature dish je pečené hovězí s křenovou omáčkou, bramborami a pažitkovým olejem. Výtečná, lehká a napěněná křenová omáčka si brzy jistě vydobude podobnou slávu jako kuře na paprice z KRO Kitchen. Na své si však přijdou také vegetariáni – ti mohou vyzkoušet tempeh z cizrny a hrachu, který si v KRO Bistru připravují sami.
Když se setmí
Zásadní součástí nového podniku je plnohodnotný bar, který KRO Bistro & Bar od původního KRO Kitchen odlišuje především a posouvá podnik na další úroveň. Nápojový lístek kromě standardu v podobě piva a vína obsahuje i řadu míchaných drinků. Jde o twisty na známé klasické koktejly jako Daiquiri či Old Fashioned. Okamžitým hitem karlínské vycházející hvězdy se stala variace na Cosmopolitan s piscem místo tradiční vodky.
O design podniku se postarali architekti ze studia Neuhāush Hunal, kteří mají na svědomí i podobu KRO Kitchen a KRO Coffee. Pod jejich vedením získal podnik čistý a minimalistický ráz, kterému dominuje otevřená kuchyň s grilem a barový pult. Jediný výraznější prvek nesou stěny, na nichž se promítá grafická identita KRO. Nechybí ani svítidla tvarovaná do podoby blesku, který spojuje všechny pobočky značky.