Slibné pětichodové menu potěší příznivce typických podzimních not, nechybí například terina z kachních jater a králíka v kombinaci s vlašskými ořechy a – samozřejmě – černými lanýži. Vrcholem menu je pak telecí svíčková s brzlíkem, topinamburem, Périgourdine omáčkou a bílými lanýži. Ambiciózní je i závěr v podobě éclair s piemontskými lískovými oříšky a bílým lanýžem.
První týden bude pětichodové menu doplňovat rodinné vinařství Marchesi di Gresy. Lanýžová slavnost odstartuje v úterý 14. listopadu večeří s proslulým Jeffreym Chilcottem, sklepmistrem piemontského vinařství. Až si vložíte na jazyk delikátní maso smuhy královské spolu s jemným celerovým rizotem a zapijete jej sklenkou Villa Martis Langhe Rosso z roku 2013, nechte si vyprávět okouzlující příběh o starých Římanech. Ti se usadili pod vinicí Martinenga a založili tábor, na jehož místě dnes vinařství stojí.
Druhý týden budou s menu hrát symfonii lahodná vína vinařství Castellari Bergaglio a Castello di Verduno, s jejichž čelnými vinaři Marcem Bergagliem a Mariem Andrionem můžete povečeřet v úterý 21. listopadu. Opravdoví gurmáni si jistě nenechají ujít příležitost porovnat oba týdny a vyhodnotit, která vína a kterého vinařství byla spárována nejlépe. Doporučujeme včasnou rezervaci.